2009 ikäluokan Leksa-turnaus vauhtiin perjantaina 17.12!
SeuraJulkaistu: 15.12.2021 13.31

2009 ikäluokan Leksa-turnaus vauhtiin perjantaina 17.12!

Haukkojen U13 ikäluokan isännöimä Leksa-turnaus polkaistaan käyntiin perjantaina 17.12 klo 17.00 Järvenpään K-Rauta areenalla!

Täältä Leksa-turnauksen sivuille!

Ensimmäisen kerran kiekko tippui jäähän Leksa-nimeä kantavassa junioreiden jääkiekkoturnauksessa maaliskuussa 1976. Elettiin aikaa jolloin Järvenpäässä pelattiin jääkiekkoa ulkojäillä ja kaupungin jääkiekkoseura oli oma jaostonsa Järvenpään Palloseuran JäPS alaisuudessa.

Turnauksen syntymisestä saadaan kiittää kahta juniori-ikäluokan valmentajaa Erkki Hyväristä ja Morat Rahmatullaa. Erkki Hyvärisen idea kevätkauden viimeisestä turnauksesta ennen kauden 1975-76 päättymistä sai myös Morat Rahmatullan innostumaan ja ensimmäistä Leksa-turnausta pelattiin jo kahden päivän kuluttua idean syntymisestä.

Turnaus sai nimensä tuolloin JäPS-jääkiekkojaoston puheenjohtajana toimineen Leo Jokisen lempinimestä, Leksa. Nimeä turnaukselle ehdotti Morat Rahmatulla, joka yhdessä Leo Jokisen kanssa huolehti Leksa-turnauksen järjestelyistä vuosien ajan luomalla vankan pohjan niin turnaukselle kuin koko jääkiekkokulttuurille Järvenpäässä.

Turnauksella on pitkä historia ja se on tiettävästi pisin yhtäjaksoisesti järjestetty junioreiden jääkiekkoturnaus Suomessa. Turnaus on jouduttu perumaan vain kerran, vuonna 1978, kun aikainen kevät sulatti ulkojäät ja esti turnauksen pitämisen. Ulkojää tilanne helpottui 1982, kun kaupunkiin saatiin ensimmäinen tekojää ja jääkiekkoseuran nimi muutettiin samanaikaisesti Järvenpään Haukoiksi. Leksa-turnauksen on tästä lähtien järjestänyt Järvenpään Haukat.

Tämän vuoden pelejä pelataan viikonlopun aikana Järvenpään ja Kellokosken jäähalleissa. Turnauksen voittajat ratkotaan sunnuntaina Järvenpäässä!

Let´s play Leksa 2021!!

KORONAOHJEISTUS

Jäähalleilla liikuttaessa jokaiselta yli 16-vuotiaalta tarkistetaan koronapassi tilaan tultaessa. Varaudu tarvittaessa todistamaan henkilöllisyytesi ja ikäsi (nuorilla esim. KELA-kortti). Ensimmäisen koronapassi tarkistuksen yhteydessä kämmenselkään saa leiman ja tuo leima käy jatkossa koronapassista. Jos leimaa ei tarkistuspisteessä voida enää todentaa, on koronapassi näytettävä uudestaan.

Koronapassina toimii yksi kolmesta todistuksesta: todistus koronarokotuksesta, todistus tuoreesta negatiivisesta koronatestituloksesta tai todistus sairastetusta koronavirustaudista.

Edellytämme maskin käyttöä jäähalleilla.