Järvenpään Haukoissa Ladyringetteä on pelattu jo 25-vuotta
Julkaistu: 24.01.2021 00.00

Järvenpään Haukoissa Ladyringetteä on pelattu jo 25-vuotta

Järvenpään Haukoissa Ladyringetteä on pelattu jo 25-vuotta

Kun äidit kaukalon reunalla olivat riittävän pitkään katsoneet F-junnu ikäisten lastensa ringetteotteita, he päättivät itsekin lajia kokeilla ja perustaa ringettejoukkueen. Vaikka ringette näytti helpolta lajilta, se olikin äideille todellinen haaste. Luistin ei aivan kulkenutkaan oletetulla tavalla ja rinkulan kiinniottaminenkin oli näyttänyt kentän laidalta helpolta.

Sisukkuus ja itsensä voittamisen halu on kuitenkin ajanut 25- vuotta Järvenpään Haukkoja edustavia naisia lauantai-iltaisin jäähallille. Tämä Suomen ensimmäinen ladyringettejoukkue perustettiin vuonna 1996 ja sen toiminnassa on edelleen monia perustajajäseniä mukana. Tämä ringettejoukkue oli perustamassa ladysarjaa ja se tulikin vuonna 2002 Ringetteliiton sarjaohjelmaan. Syystäkin Järvenpään Haukkojen ladyringetteläisiä voidaan pitää Suomen ”höntsäringeten” perustajana, vaikkakin nykyinen sarja ei ”höntsä” -tasoista todellakaan ole, vaan paljon totisempaa. Mitalit ovat vuosien aikana olleet sarjatasolla tiukassa, mutta vuonna 2018 joukkue sai kaulaansa pronssiset mitalit. Olisiko ollut pitkän harjoittelun tulos, että näin vihdoin tapahtui!


Joukkueeseen kuuluu parikymmentä aktiivista pelaajaa, mutta mukana on joukko ”hengailijoita” jotka haluavat olla osana joukkueentoimintaa, vaikka hokkareita ei enää jalkaan laitetakaan. Tämä kertoo kuinka tärkeitä nämä naiset toisilleen ovat. Myöskään iällä ei ole tässä joukkueessa merkitystä, sillä pelaajia on viideltä eri vuosikymmeneltä 1950-luvulta aina 1990-luvulle saakka. Jopa muutamien äitien tyttäret ovat tulleet nyt joukkueen toimintaan mukaan, joka entisestään on piristänyt joukkueen toimintaa ja tuonut samalla kaivattua lisävauhtia treeneihin.

Harjoitteluaika lauantai-illassa ei ole muuttunut vaan kaikkien näiden vuosien ajan ovat perheet tottuneet tähän harjoitteluaikaan. Mikä ihme saa vuodesta toiseen nämä naiset jäähallille? Rakkaudesta lajiin ei ole ainoa tekijä, vaan porukka on hitsaantunut vuosien aikana todella hyvin yhteen. Kypärän laitto päähän saa murheet unohtumaan ja pukukopissa hersyvä nauru on terapiaa, jota ei voi sanoin kuvailla.


Kokonaisvaltainen hyvinvointi onkin tärkeä osa joukkueen toimintaa ja siksi joukkueen jäsenet tapaavat muuallakin kuin jäähallilla esimerkiksi lenkillä, teatterissa, avantouinnissa tai jopa matkoilla. Viimeksi joukkue kävi tulppaanimatkalla Amsterdamissa keväällä 2019. Korona on toki vaikuttanut tänä kautena joukkueen toimintaan ja keskeyttänyt jääharjoittelun sekä Etelä-Suomen ladysarjan, jota joukkue pelaa. Joukkue ei ole kuitenkaan jäänyt paikoilleen vaan ajanhengen mukaisesti järjestänyt Teams- tapaamisia. Myös pienemmällä porukalla on harrastettu mm. ulkoliikuntaa ja avantouintia.

Vaikka joukkuetta on tituleerattu monissa tilanteissa mummoringeteksi ei se sitä todellakaan kaikilta osin enää ole. Joukkueen some-päivityksiä voit seurata Instagramissa @Haukatladyringette. Sieltä tämän riehakkaan joukkueen toimintaan ja kulisseihin pääsee hieman tirkistämään. Mitään hiipumisen merkkejä ei siis ole nähtävissä ja yhtenä mottona voidaankin sanoa A Rolling Stone Gathers No Moss.


Seuran uusimmat

Jääurheiluseura Haukat ry

Seutulantie 14, 04410 Järvenpää

Y-tunnus: 0494623-1