Yhteistyöliikkemme Intersport Järvenpää myy vasta-alkajan varustepaketteja

Pakollisia varusteita luistelu-, kiekko- ja ringerrekoulussa ovat:

  • luistimet (HUOM! uutena ostetut luistimet pitää aina teroittaa ennen käyttöönottoa! Suosittelemme myös luistimenterien muotoilua urheiluliikkeessä!)
  • kaulasuoja
  • kasvosuojuksellinen kypärä
  • kiekkokoulussa oma maila
  • ringettekoulussa saa lakuun lainata mailan

(Tutustumiskerroilla riittää kypärä ja luistimet)

Päälle lämmin vaatetus, joka sallii liikkumisen, sekä käsineet.

LINKKI VARUSTEOPPAASEEN - jääkiekko

LINKKI VARUSTEOPPAASEEN - ringette

Luistelun opettelu onnistuu parhaiten kun luistimissa on huomioitu seuraavat asiat:

Terät ovat terävät

Terän molempien kanttien tulee tuntua teräviltä, eikä terien kanteissa ole epätasaisuuksia. Haukkakoululaisilla on mahdollisuus ilmaiseen luistimenteroitukseen jäähallilla koulujen yhteydessä.

Luistimet ovat sopivan kokoiset

Luistin on sopiva silloin, kun jalkaterä työnnetään kiristämättömän luistimen kärkeen niin, että varpaat koskettavat kärkeä ja sormi mahtuu tällöin kantapään ja luistimen kantapääosan väliin. Jäähalliolosuhteissa villasukkia ei tarvita.

Luistimet ovat tukevasti jalassa

Nykypäivän luistimet ovat sen verran tukevia, että niitä ei tarvitse kiristää kaikilla voimilla. Jämäkkä sitominen niin, että nauhoihin ei jää löysää. Nauhoja ei tarvitse sitoa nilkkojen ympärille, sillä se vain vaikeuttaa nilkan liikeratoja luistellessa.

Mailan pituus - jääkiekko

Maila on sopivan mittainen, kun se yltää paljain jaloin suun ja nenän väliin. Maila EI SAA olla liian pitkä, jotta lapsi oppii tärkeät kiekonkäsittelytaidot helpommin! Mailaan ei kannata jättää kasvuvaraa!

Mailan pituus - ringette

Maila on sopivan mittainen, kun se yltää luistimet jalassa kainaloon. Maila EI SAA olla liian pitkä, jotta lapsi oppii tärkeät renkaankäsittelytaidot helpommin! Mailaan ei kannata jättää kasvuvaraa!

Jääurheiluseura Haukat ry

Seutulantie 14, 04410 Järvenpää

Y-tunnus: 0494623-1