Yhteistyöliikkemme Intersport Järvenpää myy vasta-alkajan varustepakettejaPakollisia varusteita luistelu-, kiekko- ja ringerrekoulussa ovat:

  • luistimet (HUOM! uutena ostetut luistimet pitää aina teroittaa ennen käyttöönottoa! Suosittelemme myös luistimenterien muotoilua urheiluliikkeessä!)
  • kaulasuoja
  • kasvosuojuksellinen kypärä
  • kiekkokoulussa oma maila
  • ringettekoulussa saa alkuun lainata mailan
  • Päälle lämmin vaatetus, joka sallii liikkumisen, sekä käsineet.

(Tutustumiskerroilla riittää kypärä ja luistimet)


LINKKI VARUSTEOPPAASEEN - jääkiekko

LINKKI VARUSTEOPPAASEEN - ringetteLuistelun opettelu onnistuu parhaiten kun luistimissa on huomioitu seuraavat asiat:

Terät ovat terävät
Terän molempien kanttien tulee tuntua teräviltä, eikä terien kanteissa ole epätasaisuuksia. Haukkakoululaisilla on mahdollisuus ilmaiseen luistimenteroitukseen jäähallilla koulujen yhteydessä.

Luistimet ovat sopivan kokoiset
Luistin on sopiva silloin, kun jalkaterä työnnetään kiristämättömän luistimen kärkeen niin, että varpaat koskettavat kärkeä ja sormi mahtuu tällöin kantapään ja luistimen kantapääosan väliin. Jäähalliolosuhteissa villasukkia ei tarvita.

Luistimet ovat tukevasti jalassa
Nykypäivän luistimet ovat sen verran tukevia, että niitä ei tarvitse kiristää kaikilla voimilla. Jämäkkä sitominen niin, että nauhoihin ei jää löysää. Nauhoja ei tarvitse sitoa nilkkojen ympärille, sillä se vain vaikeuttaa nilkan liikeratoja luistellessa.

Mailan pituus - jääkiekko
Maila on sopivan mittainen, kun se yltää paljain jaloin suun ja nenän väliin. Maila EI SAA olla liian pitkä, jotta lapsi oppii tärkeät kiekonkäsittelytaidot helpommin! Mailaan ei kannata jättää kasvuvaraa!

Mailan pituus - ringette
Maila on sopivan mittainen, kun se yltää luistimet jalassa kainaloon. Maila EI SAA olla liian pitkä, jotta lapsi oppii tärkeät renkaankäsittelytaidot helpommin! Mailaan ei kannata jättää kasvuvaraa!


Lisätietoja sopivankokoisista varusteista:
miska.hamalainen(at)juniorihaukat.net
tytti.jarvinen(at)juniorihaukat.net

Jääurheiluseura Haukat ry

Seutulantie 14, 04410 Järvenpää

Y-tunnus: 0494623-1